Menu

Csuport László

Kíváncsi embernek születtem. Szerencsére. Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek valamilyen módon kielégítik a világ dolgai iránti határtalan kíváncsiságomat. Az eltelt évtizedek alatt az érdeklődés iránya és mélysége sokat változott: bár már korábban is élénken figyeltem az emberek viselkedését, kutattam tetteik mozgatórugóit, mégis –néhány évtizeddel ezelőtt- először műszaki főiskolát végeztem.

Fejlesztő mérnökként -  bár izgalmas munkákban vettem részt -  úgy éreztem szűk az előttem álló perspektíva, ezért később elvégeztem a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemet.

Az emberek iránti érdeklődésem azonban nem csökkent, búvópatakként elő-előbukkanását jelzi, hogy mérnökként is elvégeztem olyan tanfolyamokat, amelyek az emberek viselkedésével, ennek hátterével foglalkozott. 

Pályafutásom később a távközlési-, járműgyártási-, majd a közműszektorban folytatódott, ahol többnyire gazdasági igazgatói posztokat töltöttem be.  Ennek során aktívan közreműködtem e cégek működésének indításában és szervezetének, folyamatainak radikális átalakításában, hatékonyságuk javításában. Tudom, hogyan működik egy gazdasági szervezet, ismerős számomra a vállalkozók világa: a coaching mellett, több éve üzleti tanácsadással is foglalkozom.

Az életben szerzett új ismeretek, tapasztalatok mellett a formális tanulás is folytatódott: a HR területen szerzett MBA végzettség, majd a coach képesítés megszerzése (Lemma coaching), amelyet néhány éve a stresszkezelési facilitátori végzettség (Selye János Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság) egészített ki. Fokozatosan jöttem rá, hogy az emberek csak korlátozottan viselkednek, gondolkodnak gazdaságilag racionálisan. Ez a felismerés vezetett el az un. viselkedési közgazdaságtanhoz, amelyik a közgazdaságtan és a pszichológia határterületének tekinthető. Ennek ismerete és alkalmazása jelentős előnyt jelenthet mind az üzleti-, mind a magánélet területén.

Munkám, magánéletem során rendszeresen átéltem, megtapasztaltam mit jelent az inspiráció: mint tréner és belső coach-mentor gyakran találkoztam azzal, milyen meghatározó szerepük van a jól megválasztott ösztönző pillanatoknak, találkozásoknak, a helyzetekhez történő rugalmas alkalmazkodásnak. Saját tapasztalatból ismerem az élet árnyékosabb oldalát is. Sokat foglalkoztam azzal, hogyan lehet teljesebb, értelmesebb, boldogabb életet élni és igyekeztem ezeket az ismerteket különböző formákban megosztani másokkal is.

A több évtizedes vezetői-, valamint coaching-mentoring munka, több száz prezentáció (előadások hazai és nemzetközi konferenciákon, workshopok, szakmai klubok vezetése, tréningek, egyéni coachingülések, stb.) és sok ezer oldalnyi szakirodalom tanulmányozása során, fokozatosan derült ki számomra a lényeg: a sikerhez gyakran a kudarcokon keresztül vezet az út.  Az ember élete során folyamatos fejlődésre, megújulásra képes lény. Sokszor írjuk újra és újra, értelmezzük át életünk történetét… Az új élettörténetek megfogalmazásában sokaknak nyújtottam már támogatást. Amellett, hogy gyakran véletlennek tűnő dolgok befolyásolják életünket, felelősek vagyunk azért, hogy hogyan alakul a sorsunk. 

Tehát, ha szeretné tudatosan formálni jövőjét, könnyebben átvészelni, hasznára fordítani még a nehéz helyzeteket is, akkor várja az „előrepillantó tükör”.


Impresszum: Üzemelteti az „ALTERNA” Oktatási, Ismeretterjesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; Cégjegyzékszám: 01-09-464336; Adószám: 12084247-2-43; Statisztikai számjel: 12084247-8559-113-01;  Statisztikai ágazati kód: 8624; Az Alterna Kft. bankszámlaszáma: K&H Bank 10401093-50526774-75751007; Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 37. mfszt. 3.; Telefon: 1/202-7400, 30/940-3066; E-mail: info(kukac)alterna.hu; info(kukac)europa-akademia.hu; Igazgató és felelős szerkesztő: dr. Varju Márta; NMHH nyilv. szám: 20592-2/2011.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató