ALTERNA KFT.: B/2020/001255. számon nyilvántartott felnőttképző

Sokan kérdezik:

Ahhoz, hogy kineziológus legyen valaki, három vizsgát kell letennie, ezek központi állami vizsgák.

Az első kettő "modulvizsga– az egészségügyi és természetgyógyászati vizsga, mely írásbeli vizsga, és tanfolyamvégzési kötelezettséggel jár, azaz teljesíteni kell a vizsgajelentkezéshez az egészségügyi és a természetgyógyászati tanfolyamot, illetve a természetgyógyászati vizsgajelentkezéshez még életmódtábor teljesítése is szükséges.

Felmentést kap az az egészségügyi tanfolyamkötelezettség és vizsga alól az, akinek minimálisan középfokú egészségügyi végzettsége van. A harmadik vizsga a –szakképesítő vizsga–, mely ebben az esetben a kineziológus szakmai vizsga. A vizsgajelentkezés feltétele kineziológia tanfolyam elvégzése. Mind az egészségügyi, mind a természetgyógyászati képzés nálunk a kineziológus képzésbe beillesztve elérhető.

A vizsgák sorrendje jogszabály szerint adott:

  • egészségügyi és természetgyógyászati modulvizsga, sorrendjük tetszőleges, egyszerre, de egymás utáni vizsgaidőszakban is letehetőek
  • ezek után tehető le, a következő vizsgaidőszakban a kineziológus szakképesítő vizsga, s ezek után már kiváltható a hivatalos működési engedély.

(információ: https://www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek)

Az általunk kialakított képzési rendszerben a kineziológia képzés első két félévében illeszkedik a az egészségügyi és a természetgyógyászati modul ismeretanyaga a kineziológia tanulmányokhoz, félévente 17 (első félév), illetve 16 napi toktatási napot jelentve.

A harmadik félévre elsajátítja a hallgató a szakképesítő vizsga teljesítéséhez szükséges, általunk fontosnak tartott elméleti és gyakorlati ismereteket (Izomtan, izomelmélet, teszteléstan, kineziológia történet, a TIOC (One Brain) kineziológai rendszer 3. szintje, stb. Amennyiben a hallgató szeretné a tudást magasabbra emelni, folytatja a tanulást pl. a haladó ismeretanyagot jelentő félévekkel.

Természetesen nem "kötelező" letenni a harmadik félév után rögtön a szakképesítő vizsgát, ez a hallgató szabad belátására van bízva. Ismétlem, ez az általunk kialakított képzési rendszer. Lehet végezni külön felkészítő egészségügyi és természetgyógyászati modultanfolyamokat, külön adott kineziológiai ágak szintejit (ám jelenleg 3 kineziológiai rendszer tananyagából lehetséges a vizsga, vagylagosan: One Brain (TIOC), TfH, Brain GYm). Nálunk ebből a One Brain megtanulására van lehetőség.

Nálunk a tudást kapja meg a nyitott és elhivatott hallgató, a felkészítést a vizsgákra - a hivatalos működéshez az állami vizsgák sikeres teljesítése és a hivatalos működési engedély szükséges.

www.europa-akademia.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató